Sniženja
Tražite posao

Država zapošljava: Otvara se nekoliko stotina radnih mjesta

Naziv datoteke Tip datoteke

Lijepe vijesti. Prilika za posao za mlade u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je konkurs za prijem u Oružane snage BiH, kojim je predviđen prijem 300 mladih osoba.

Potencijalni kandidati biće raspoređeni na mjesta u u različitim dijelovima BiH, gdje OS BiH imaju svoje kasarne, a predviđeno je ukupno 300 radnih mjesta.

Oglas je otvoren za prijem vojnika iz reda sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Iz reda bošnjačkog naroda, OS BiH su potreni strijelci i izviđači pješadinci, poslužioci i rukovodioci municijom iz rod artiljeraca, vozač T-84, te pionir, vozač poslužilac mosta i poslužilac mosta iz reda inžinjerije.

Otvorene su pozicije operatera za telefonsko-linijske komunikacije, tehničari za centrale, mehanizčari za sredstva veze, ali i mehaničari za raketno naoružanje.

OS BiH iz reda bošnjačkog naroda potrebni su vojnici za saobraćajnu služnu, ali kuhar, perioničar i električar.

Za pripadnike bošnjačkog naroda u OS BiH predivđeno je 61 radno mjesto.

Za nove vojnike iz reda hvatskog naroda predviđeno je 210 mjesta, a najviše strijelaca, pomoćnika nišandžija, izviđača za pješadijski rod. Ukupno 100, za područje Livna i Kiseljaka, dok je potrebno 50 istih vojnika za područje Orašja.

Oružane snage traže i 26 novih vojnika iz reda srpskog naroda, za područje Bileće, Banjaluke, Prijedora, Mostara, Dervente, Manjače, Čapljine, Mrkonjić Grada i Tuzle, a mahom su im potrebni strijelci pješadinci, operateri za radio komunikacije, vozači i mehaničari za sredstva veze.

Potrebni su i kotlovničari, električar i dva bolničara.

OS BiH će uposliti i tri vojnika iz reda ostalih naroda, a potrebni su im snajperist, izviđač-vozač i operator za komunikacije i informatičke sisteme.

Sve detalje pronađite na OVOM linku.

Izvor: Mreža za izgradnju mira

 

Ocjene
Nema komentara.
Ovdje možete ostaviti komentar

Molimo Vas da minimalno 10 znakova napišete.
Suprotno od Bijele boje je...?
Novo
606 x pregledan
0 x sačuvan
Detalji o oglasu
Detalji ponuđivača
Preporučite naš portal