Sniženja
Tražite posao

Pomoć & FAQ

Ovdje ćete naći odgovore na gotovo sva pitanja koja su važna za koristenje našeg portala.

Postavljanje proizvoda


1.Korak – Kako ću izabrati proizvođača?

U prvom koraku možete preko polja za unos izabrati proizvođača i proizvod koji želite. Ako proizvođač već postoji u našoj bazi podataka izaći će vam već nakon kucanja prvih slova mogući prijedlozi. Ukoliko je željeni proizvođač sadržan u listi kliknite na njega kako biste dosli do njegovih proizvoda. Ako ne dobijete odgovarajuće prijedloge ukucajte puno ime proizvođača u polje za unos i kliknite odgovarajući link ispod unosa.

Ukoliko ne znate od kojeg proizvođača je proizvod možete ovaj korak preskočiti i nastaviti bez izbora proizvođača.

1.Korak – Kako ću izabrati proizvod?

Izbor proizvoda protiče slično kao i izbor proizvođača. Nakon unosa prvih slova u polje unosa dobijate (ukoliko su poznati) ponuđene prijedloge proizvoda. U tom slučaju izaberite jedan od ponuđenih prijedloga i iz baze podataka će vam automatski biti dostavljeni svi proizvodi koji odgovaraju vašim ključnim riječima. ( Npr.veličina, opis proizvoda,...) Ukoliko ne dobijete nijedan odgovarajući prijedlog traženog proizvoda možete, kao i kod izbora proizvođača, s vašim unosom nastaviti klikom preko ponuđenog linka ispod polja za unos.

1.Korak – Kako da izaberem odgovarajuću kategoriju za moj proizvod?

Nakon izbora proizvođača i proizvoda otvorit će vam drvo kategorija. Uz pomoć kategorija se određeni proizvodi raspoređuju u odgovarajuća polja. Kategorije s plusom (+) ispred imena sadrže podkategorije.


Kako biste izabrali jednu od kategorija kliknite samo na njen naziv. Proizvodi mogu biti unešeni u kategorije samo ako nisu dodjeljeni nekoj podkategoriji. Kada kliknete kategoriju kojoj nije dodjeljena podkategorija dobijate upit da li želite koristi tu kategoriju. Ukoliko vam izabrana kategorija odgovara potvrdite to klikom na „OK“.

2.Korak – Šta znače simboli pored polja za unos?

 

U 2.koraku, prilikom unosa podataka o proizvodu se pored polja za unos nalaze simbol koji vam nudi brz pregled o tome koji podaci vam još fale (ili su pogrešni).

 

Eingabe gültig/optional

Zelena kvakica simboliše da je unos u polju tačan ili neobavezujući.

 

Eingabe fehlerhaftCrveni križ simboliše da u polju nešto fali ili je pogrešno navedeno. Pomjerite miš preko ovog simbola kako biste pročitali kratki opis problema.

 

 Nadalje, preko pomoćnog simbola na lijevoj strani(Hilfetext) moguće je dobiti kratki opis polja do kojeg želite.

2.Korak – Šta trebam u svom oglasu napisati?

U opisu oglasa možete navesti sve bitne informacije o vašem proizvodu. Pored osnovnih informacija, poput oblika, veličine, mogućnosti, itd. (ukoliko nije u posebnom polju na raspolaganju) ovdje možete unositi navode koji se odnose na stanje proizvoda, kao i druge detalje, poput boje, mogućnosti povezivanja, potrošnji, ... .

Iznad polja za unos teksta vam postoji opcija za oblikovanje sadržaja teksta, poput boldiranja ili podcrtavanja, kako biste zadržali jasnu preglednost opisa proizvoda.

2.Korak – Kako ću odabrati lokaciju proizvoda na karti?

Pored navoda o lokaciji proizvoda, moguće je izabrati adresu i na karti. Ispod polja za unos „lokacija proizvoda“ se nalazi link pod nazivom „prikaži kartu“. S jednim linkom na taj link otvara se karta navedenog mjesta (ukoliko je navedeno). Na lijevom rubu karte se nalaze elementi s kojima dijelove kartu možete uvećati, smanjiti ili pomjeriti. Dijelove karte također možete direktno pomjerati tako što u željenom smjeru pritisnete na taster miša i pomjerate.


Ukoliko ste našli odgovarajući dio na karti kliknite lijevim tasterom miša na tu lokaciju proizvoda, kako biste ga markirali. Odgovarajući poštanski broj i mjesto se automatski unose. Crvena oznaka na karti predstavlja vašu izabranu lokaciju.

3.Korak - Kako da dodam sliku proizvoda?

Treći korak se odnosi na dodavanje slika vaših proizvoda. Jedna slika proizvoda je besplatna, sve ostale slike koštaju, spram okolnosti, dodatno. Broj besplatnih slika moguće je vidjeti prilikom njihovog postavljanja u odgovarajućem polju. Kako biste dodali sliku kliknite na lijevoj strani formulara opciju „pretražiti“ , na desnoj strani će vam se ponuditi pregled pregled najvažnijih informacija vašeg proizvoda.

Nakon klika opcije „pretražiti“ otvorit će vam se izbornik gdje ćete s vašeg računara moći izabrati sliku proizvoda koju želite postaviti. Ukoliko ste slučajno odabrali pogrešnu sliku, možete je preko linka ispod slike „poništi/izbrisati“ ukoliniti.

Ukoliko ste ubacili više slika, možete jednu od njih izabrati kao standardnu, koja slika će se koristiti kao početna na listi proizvoda i bit će prikazana na zadanom zaslonu.

4.Korak – Što trebam učiniti u posljednjem koraku?

Četvrti korak postavljanja oglasa služi kontroli navedenih informacija. Dobit ćete sve informacije koje ste naveli u skoro sličnom formatu kao što je to vidljivo na tržnici. Molimo vas da u ovom koraku još jednom provjerite tačnost informacija i podataka koje ste naveli o proizvodu i ispravite moguće greške preko namijenjenih opcija za to. (one se nalaze preko ili ispod oglasa)

Ako su svi podaci i informacije dobro navedeni, preko opcije „Postavi oglas“ možete vaš oglas objaviti u tržnici. Nakon toga vidjet ćete vaš oglas javno objavljen.

Upozorenje! Može i do minut trajati da vaš oglas bude pod novim oglasima i pripadajućim kategorijama objavljen!

Ako imate bilo kakvih pitanja, naš tim za podršku vam je uvijek na raspolaganju.

 

Nazad
Prijava

Prijavi se

Za svakog korisnika odgovarajući paket!

Odmah se prijavite i pratite porast vaših primanja!