Sniženja
Tražite posao

Više od 500 prijava za učešće na Sajmu zapošljavanja JOB4U

04.12.2017 - Admin5

Više od 500 mladih već je prijavilo svoje učešće na JOB4U - jednodnevnom sajmu zapošljavanja koji će mladima iz cijele Bosne i Hercegovine pružiti priliku da pronađu posao, praksu ili stipendiju.
Sajam će se održati 12.12.2017. godine na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, a okupit će poslodavce, predstavnike nevladinog sektora i različitih organizacija, te mlade koji su u potrazi za poslom.

Prisutni će moći posjetiti više od 20 štandova na kojim će se predstaviti potencijalni poslodavci, predstavnici različitih organizacija, ali i firme i organizacije koje mladima nude praksu i stipendije.

Za posjetioce će biti organizovane i interaktivne radionice i predavanja gdje će imati priliku naučiti kako se predstaviti poslodavcu, saznati koja su to perspektivna zanimanja, kako napisati CV, pokrenuti vlastiti biznis, ali naučiti više o volontiranju i prednostima društvene angažovanosti.

Učešće je besplatno, a prijave se vrše na: https://sajam.job4u.ba/prijavi-se/.

Tokom sajma posjetiocima će biti predstavljena i online platforma JOB4U čiji je cilj pomoći u zapošljavanju studenata i mladih. Riječ je o interaktivnoj platformi koja će povezivati mlade osobe koje su u potrazi za stipendijama, praksama i poslovima, te kompanije, organizacije i institucije.

JOB4U interaktivna platforma zapravo je odgovor na stanje od preko 60% nezaposlenih mladih u BiH, ali i sve masovnijih odlazaka ove populacije iz zemlje.
Organizator JOB4U – jednodnevnog sajma o zapošljavanju je STUDOMAT, online platforma namijenjena studentima i mladima.

 

 

 

IZVOR:

klix.ba

Dvije osobe su smrtno stradale, a jedna je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila u mjestu Đurđevik nadomak Živinica.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 04.12.2017

Rano jutros je počela akcija čišćenja snijega s terena stadiona Grbavica, gdje će u srijedu biti odigrana uzvratna utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i Širokog Brijega.

Kategorija: Sport , Objavljeno 04.12.2017

Najveća svjetska litij-ionska baterija koju je napravila kompanija Tesla počela je proizvoditi struju u Južnoj Australiji.

Kategorija: Scitech , Objavljeno 01.12.2017

Na svakih 17 sekundi jedna osoba u svijetu bude zaražena HIV-om, upozoravaju međunarodne zdravstvene institucije.

Kategorija: Lifestyle , Objavljeno 01.12.2017

Slavna komičarka i popularna američka voditeljica Ellen DeGeneres kupila je raskošnu vilu u Californiji, vrijednu skoro 40 miliona KM, u kojoj će živjeti ona i njena supruga Portia de Rossi.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 01.12.2017

Sinoć je odigrano pet utakmica NBA lige, a na parketu je bio i naš Jusuf Nurkić.

Kategorija: Sport , Objavljeno 01.12.2017

Države i banke ubrzano idu ka ukidanju keša i žele da sve novčane transakcije pređu na kreditne kartice i mobilne uređaje, dok kritičari ove strategije tvrde da će, na taj način, društva ući u totalitarnu fazu kontrole svakog pojedinca.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 01.12.2017

Smrtne kazne su odavno izbačene iz krivičnih zakona Evrope kao metoda kažnjavanja osoba koje su na grub način prekršile zakon.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 01.12.2017

Institut McKinsey Global Institute je u istraživanju 800 poslova u 46 zemalja ustanovio da će robotska automatizacija utjecati na petinu globalne radne snage.

Kategorija: Scitech , Objavljeno 30.11.2017

Uspješna britanska dizajnerica i bivša članica grupe Spice Girls Victoria Beckham uspjela je zaraditi više od 200 miliona KM zahvaljujući svojim modnim kreacijama koje se prodaju u više od 50 zemalja svijeta.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 30.11.2017

Nogometaš Lazija Senad Lulić kazao je da tek sada shvata važnost broja 71 koji će definitivno obilježiti njegovu karijeru.

Kategorija: Sport , Objavljeno 30.11.2017

UniCredit Bank je na sinoćnjoj dodjeli u Londonu, po izboru svjetski poznatog magazina The Bankera, ponijela titulu Banke godine u Bosni i Hercegovini.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 30.11.2017

Politički analitičar Žarko Puhovski prokomentarisao je nakon presude haškoj "šestorki" ulogu Hrvatske u udruženom zločinačkom poduhvatu, kazavši za Klix.ba da je, prema njegovom sudu, presuda tekstualno korektna, ali kontekstualno pogrešna.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 30.11.2017

Samci imaju 42 posto veći rizik za oblijevanje od demencije nego ljudi koji su u braku, pokazali su rezultati nove studije. Udovci i udovice imaju 20 posto veće šanse.

Kategorija: Lifestyle , Objavljeno 29.11.2017
Prijava

Prijavi se

Za svakog korisnika odgovarajući paket!

Odmah se prijavite i pratite porast vaših primanja!

Preporučite naš sajt