Sniženja
Tražite posao

Otkrivene dvije skrivene stranice dnevnika Anne Frank na kojima su ispisane nepristojne šale

16.05.2018 - Admin5

Koristeći nove tehnike digitalne obade fotografije naučnici su uspjeli pročitati dvije strane iz dnevnika Anne Frank i otkrili su nepristojne šale te objašnjenje pojmova seks i prostitucija.
Djevojčica je ove stranice svog dnevnika prekrila smeđim zaštitnim papirom, piše BBC. "Iskoristit ću ovu stranicu da napišem 'nepristojne šale'", napisala je Anne Frank 28. septembra 1942. godine i navela četiri takve šale.

Osim toga, pisala je o seksualnom obrazovanju, a spomenula je i prostitutke navodeći da je o njima čula od oca.

"Anne Frank piše o seksualnosti na jedan nevin, drag način. Ona je, kao i svi adolescenti, radoznala kada je riječ o ovoj temi", rekao je Ronald Leopold, direktor Muzeja Anne Frank u Amsterdamu.


Iz Fondacije Anne Frank su naveli da je Anne i u drugim dijelovima dnevnika pisala o seksu te da je često zapisivala šale koje je čula, ali da to ne treba mijenjati našu sliku Anne.

"Ona je svjetski simbol holokausta. Djevojčica Anne je u cijeloj toj priči izblijedjela, a ove stranice nju kao djevojčicu ponovo stavljaju u prvi plan", saopćili su.

Anne Frank je pisala dnevnik tokom dvogodišnjeg skrivanja od nacista u tajnoj prostoriji u kući u Amsterdamu. Preminula je od tifusa u logoru Bergen-Belsen.

 

 

 

IZVOR:

klix.ba

Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Duškom Vujoševićem saopćio je danas spisak od 24 igrača za treći ciklus kvalifikacionih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Kategorija: Sport , Objavljeno 16.05.2018

Ono što je mjesecima najavljivano konačno se desilo - prvi Eurowingsow avion sletio je na pistu Aerodroma Mostar.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 16.05.2018

Promjena vremena donijela je osjetan pad temperature vazduha u cijeloj Dalmaciji, a na Biokovu iznad Makarske je pao i snijeg.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 16.05.2018

Novi ugovor o distribuciji između Telekoma Srbije i SES Video je lansirao novi TV paket širom Evrope putem orbitalne pozicije 23,5 stepeni istočno.

Kategorija: Scitech , Objavljeno 15.05.2018

Da dolazak djeteta u potpunosti mijenja život dobro zna Dalija Hasanbegović-Konaković, voditeljica Al Jazeere Balkans i supruga bivšeg premijera KS Elmedina Konakovića.

Kategorija: Lifestyle , Objavljeno 15.05.2018

Posljednje večeri 17. Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018. na Ponoćnoj konferenciji za medije saopćene su nagrade Stručnog žirija, Žirija novinara i Žirija publike.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 15.05.2018

Nogometaši Juventusa su remijem kod Rome osigurali sedmi uzastopni naslov prvaka Italije, a jedna od glavnih tema nakon tog uspjeha bila je budućnost trenera Massimiliana Allegrija.

Kategorija: Sport , Objavljeno 15.05.2018

Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2017. godinu, jedne od desetina agencija na državnom nivou čiju svrsishodnost poreski obveznici dovode u pitanje, razmatran je na današnjoj sjednici u Parlamentu BiH.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 15.05.2018

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je Izrael za "državni terorizam" i "genocid" nakon što je izraelska vojska u Gazi ubila najmanje 58 Palestinaca i njih još 2.700 ranila.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 15.05.2018

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napredovao je jednu poziciju na najnovijoj ATP listi koja je objavljena danas i sada se nalazi na 31. mjestu, dok je lidersku poziciju ponovo preuzeo Švicarac Roger Federer.

Kategorija: Sport , Objavljeno 14.05.2018

Na svjetskim su tržištima cijene nafte i prošle sedmice porasle, dostigavši nove najviše nivoe od novembra 2014. godine, jer je Washington najavio ponovno uvođenje sankcija Iranu.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 14.05.2018

"Toy" (igračka) naziv je pobjedničke pjesme predstavnice Izraela na sinoć održanom Eurosongu, a pored čudnih zvukova kokodakanja i plesnih pokreta numera ima i čudan tekst.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 14.05.2018

Siromaštvo se oduvijek smatralo najbolnijom pošasti koja može zahvatiti jedno društvo.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 14.05.2018

Zapadni Sacramento u Kaliforniji pokrenuo je novi kontroverzni program koji prati šta ljudi pričaju na društvenim mrežama.

Kategorija: Scitech , Objavljeno 14.05.2018
Prijava

Prijavi se

Za svakog korisnika odgovarajući paket!

Odmah se prijavite i pratite porast vaših primanja!

Preporučite naš sajt