Sniženja
Tražite posao

Appleov naredni iPad mini neće biti mnogo drugačiji, ali će imati bolje specifikacije

12.02.2019 - Admin5

Četiri godine su prošle otkako je predstavljen iPad mini 4, a kompanija Apple je konačno blizu predstavljanja nasljednika.
Glasina o minijaturnom Appleovom tabletu je mnogo, a posljednje informacije govore da neće biti mnogo drugačiji od prethodnika, nego će imati "tradicionalni" izgled. Predstojeći model ima iste dimenzije kao i još uvijek aktuelni model, a poznato je i da će nastaviti koristiti kombinaciju Lightning konektora i 3,5 mm utora za slušalice iako je prošlogodišnji iPad Pro stigao bez njih, ali sa USB-C portom. Lokacija stražnjeg mikrofona bi mogla biti premještena centralno, ali to je navodno jedina fizička promjena.

Uređaj će imati bolje specifikacije, ali još uvijek nije jasno koliko velike. Izvještaji govore da bi iPad mini 5 mogao koristiti A10 Fusion ili A10X Fusion procesor tako da bi imao približno sličnu snagu kao i 9,7-inčni iPad (2018) ili iPad Pro (2018). Oba iPada podržavaju Apple Pencil olovku, ali nije poznato da li će to biti slučaj i s novom generacijom iPada mini.

 

 

 

IZVOR:

klix.ba

Prilikom putovanja u Italiju većina putnika odlučuje se za poznate gradove poput Rima, Venecije i Firence.

Kategorija: Lifestyle , Objavljeno 12.02.2019

George Clooney se oglasio u vezi s Meghan Markle i njenim statusom u medijima. Glumac je njenu situaciju poredio sa situacijom u kojoj je bila princeza Diana te je kazao kako mediji previše pritišću vojvotkinju od Sussexa.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 12.02.2019

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki u razgovoru za hrvatske medije otkrio je da se osjeća puno bolje nakon operacije koju je krajem novembra prošle godine imao u Sarajevu te da s nestrpljenjem očekuje prve kvalifikacione utakmice.

Kategorija: Sport , Objavljeno 12.02.2019

Građani Bosne i Hercegovine smatraju kako zapošljavanje u državnim preduzećima ovisi o stranačkim vezama, a ne o profesionalnim kvalifikacijama, navodi Svjetska banka u prezentaciji posvećenoj stanju bh. ekonomije i javne uprave.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 12.02.2019

Potraga za Edinom Gačićem od danas je usmjerena ka Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom kantonu

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 12.02.2019

Naučnici koji žele locirati olupinu broda Endurance na kojem je bio britanski istraživač sir Ernest Shackleton stigli su na posljednju poznatu lokaciju broda.

Kategorija: Scitech , Objavljeno 11.02.2019

U vezi ali i u braku pokazivanje ljubavi partneru je iznimno važno. No ono što je također bitno jeste izraziti to riječima. Ako želite imati zdrav odnos sa partnerom počnite da koristite ove fraze.

Kategorija: Lifestyle , Objavljeno 11.02.2019

Holivudski glumac Richard Gere postao je otac po drugi put samo nekoliko mjeseci prije svog 70. rođendana. Vijest da je Gere dobio sina sa svojom suprugom 36-godišnjom Alejandrom Silvom objavio je španski časopis Hola.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 11.02.2019

Cristiano Ronaldo se našao licem u lice s navijačem tokom jučerašnje Juventusove pobjede rezultatom 3:0 kod Sassuola. Navijač je uletio u teren i ispred njega izveo poznatu proslavu gola Portugalca.

Kategorija: Sport , Objavljeno 11.02.2019

Povećan broj investitora uzrokovao je nedostatak radnika u Sloveniji, pa u pojedinim sektorima nude novčane nagrade onima koji dovedu novu radnu snagu.

Kategorija: Biznis , Objavljeno 11.02.2019

Edin Gačić, višestruki ubica, već sedam dana je u bjekstvu i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Kategorija: Vijesti , Objavljeno 11.02.2019

Kineska kompanija Vivo je najavila da će njen predstojeći smartphone Vivo 15 Pro imati pop-up selfie kameru od 32 megapiksela.

Kategorija: Scitech , Objavljeno 08.02.2019

Kompanija Royal Caribbean traži osobu kojoj će platiti 6.000 funti kako bi putovala svijetom i obavljala funkciju "globalnog lovca na iskustva".

Kategorija: Lifestyle , Objavljeno 08.02.2019

Ni zagarantovani osnovni dohodak od 560 eura nije podstakao nezaposlene Fince da traže posao.

Kategorija: Magazin , Objavljeno 08.02.2019
Prijava

Prijavi se

Za svakog korisnika odgovarajući paket!

Odmah se prijavite i pratite porast vaših primanja!

Preporučite naš sajt